Blog
dec 12

Warmte | Koude-net Panningen en Enpuls Warmte Infra tekenen een intentieovereenkomst

Warmte | Koude-net Panningen en Enpuls Warmte Infra tekenen een intentieovereenkomst!

12 December 2022

Afgelopen week tekenden Enpuls Warmte Infra en Warmte | Koude-net Panningen (WKP) een intentieovereenkomst om samen te werken aan de ontwikkeling van het Warmte | Koude-net. De lokale energiecoöperatie Peel Energie en warmteontwikkelaar GroeneWarmte zijn initiatiefnemers van het project in de Gemeente Peel en Maas.

WKP is op zoek gegaan naar een publieke warmtenet beheerder, zodat er op een duurzame wijze, betaalbare warmte en koude geleverd kan worden. Natuurlijk met als doel, deze warmte en koude aan te bieden bij zoveel mogelijk inwoners en bedrijven in Panningen.

Als publieke warmtepartner ondersteunt Enpuls Warmte Infra, onderdeel van netwerkbedrijf Enexis Groep, graag initiatieven die lokaal ontstaan. Enpuls Warmte Infra is daarom partner geworden van WKP om de warmte-infrastructuur te exploiteren en kennis in te brengen vanuit andere gerealiseerde projecten. De opgedane kennis binnen WKP zal worden gedeeld om andere verduurzamingsprojecten verder te helpen.

Samen met de betrokken partners woningcorporatie Wonen Limburg en gemeente Peel en Maas, zorgt Peel Energie dat het project dicht bij de bewoners staat en blijft. GroeneWarmte ontwikkelt het project en kijkt naar de verschillende duurzame opwek- en opslagtechnieken en durft innovatief te denken om te komen tot de beste oplossingen voor WKP.

Wij zijn ervan overtuigd door deze samenwerking een mooie combinatie te hebben van kennis, draagvlak en innovatie.

Voor meer informatie over het Warmte | Koude-net kijk op www.warmtekoudenet.nl
Meer over Enpuls Warmte Infra: www.enpuls.nl

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.