WarmteKoude Panningen
In samenwerking met Peel Energie, de gemeente Peel en Maas, de woningcorporatie Wonen Limburg en betrokken inwoners werkt GroeneWarmte (voorheen Ecovat) aan de ontwikkeling van het Warmte | Koude-net Panningen.
In Panningen werkt GroeneWarmte sinds 2018 samen met Peel Energie aan de ontwikkeling van een Warmte | Koude-net. In 2021 hebben de gemeente Peel en Maas en de woningcorporatie Wonen Limburg zich aangesloten bij het initiatief. Het Warmte | Koude-net Panningen biedt een duurzame en betaalbare oplossing voor de lange termijn om huishoudens van het aardgas af te koppelen. Door gebruik te maken van duurzame energiebronnen zoals lokale restwarmte, wind en zon, is er maar weinig tot geen CO2 uitstoot.
In 2020 is er een haalbaarheidsstudie uitgevoerd door Ecovat. In deze haalbaarheidsstudie zijn de technische en financiƫle haalbaarheid van een Warmte | Koude-net met een Ecovat seizoensbuffer onderzocht. Uit de studie volgt dat de gebouwde omgeving van Panningen bestaat uit 4.779 woningequivalenten (WEQ) waarvan 3.261 woningen en 1.518 WEQ utiliteit. Voor een groot deel hiervan is het technische en financieel haalbaar om met een projectrendement van 4,6% aan te sluiten op het Warmte | Koude-net, namelijk 3.576 WEQ (2.500 woningen en 1.076 WEQ utiliteit).