Over ons

Visie

GroeneWarmte gelooft in een wereld zonder gebruik van fossiele brandstoffen in het warmtedomein. Om dat te bereiken hebben warmtenetten maximale flexibiliteit nodig voor een gegarandeerde zero-emission CO2-prestatie.

Missie

Groene Warmte wil impact maken in de warmtetransitie en marktleider worden in het warmtedomein.

Strategie

Onze strategie is tweeledig.
(1) Het verbinden van duurzame bronnen in een duurzaam warmtenet voor de levering van warmte en koude aan bestaande of nieuwbouw woningen en gebouwen. (2) Door flexibiliteit creëren voor bestaande en nieuwe warmtenetten, door inpassing van opslag met slimme digitale sturing, dit onder de voorwaarde van efficiënte en betaalbare koppeling tussen aanbod en vraag.

ONZE AMBITIE: DE MARKTLEIDER IN DE WARMTETRANSITIE GEBASEERD OP DE 3D PRINCIPES DECARBONIZED, DECENTRALIZED, DIGITAL

Onze markt

BRONNEN

Toenemende schaarste van duurzame warmtebronnen. Door het toevoegen van lokale bronnen, bieden van opslag mogelijkheden en kansen voor power-to-heat worden CO2 doelen gehaald.

DISTRIBUTIE

De congestie op het elektriciteitsnet neemt toe, net als de onbalans op lokaal en nationaal niveau. Flexibiliteit wordt een vereiste en hierdoor wordt innovatie meer gewaardeerd.

VRAAG & AANBOD

De warmtevraag wordt steeds verder geëlektrificeerd om van het aardgas af te gaan. Collectieve warmte biedt kansen om flexibiliteit te ontsluiten. Hierdoor een push komen in de warmtetransitie.

De mensen achter GroeneWarmte

Het GroeneWarmte team is een evenwichtige mix tussen ervaren en getalenteerde professionals. Het team werkt vanuit diverse expertises samen om de gezamenlijke duurzame doelen te bewerkstelligen.

Aris de Groot

Managing Director & Eigenaar

Aris is zijn hele leven al ondernemer. Na zijn architectenbureau (Aceau) en projectontwikkeling (Octus), richtte Aris in 2013 Ecovat op.

Arjen Veuger

Tender Manager

Arjen is een ervaren inhoudelijke tendermanager die graag samen aan slimme winnende oplossingen voor complexe bouwvraagstukken werkt.

Ruud van den Bosch

Senior Projectontwikkelaar

Ruud is bouwkundige van opleiding en heeft uitgebreide kennis van warmtesystemen, financiële modellen en businessmodellen.

Arien van der Maas

Energiedeskundige

Arien is senior energiedeskundige en heeft multidisciplinaire kennis van, en ervaring met, het implementeren van de energietransitie.

Eugène van Bouwdijk Bastiaanse

Risicomanager

Eugène is een gedreven expert en heeft meer dan veertig jaar ervaring in de financiële sector bij o.a. ABN AMRO en Van Lanschot.

Hamed K. Bolouri

Data Scientist/ System optimization

Hamed is een gedreven ingenieur die aan de hand van data altijd op zoek is naar de meest optimale systeemconfiguraties.

Marijn van den Heuvel

Project Engineer

Marijn is werktuigbouwkundige van opleiding en heeft zichzelf ontwikkeld als expert op warmtesystemen, warmteopslag en warmtemodellen.

Johan Vogelzang

Administratie

Johan is bestuurskundige van opleiding en is een expert op het gebied van ruimtelijke ordening en projectontwikkeling.

BENIEUWD HOE ONZE EXPERTS U KUNNEN HELPEN?